Hallo! Ik ben Nico van den Berg, ervaren filmjournalist en nu als senior editor werkzaam bij International Documentary Filmfestival Amsterdam. Je vindt mijn werk in tal van uiteenlopende media. Of het nu gaat om redactiewerk, een inleiding, of een podcast monteren, wie weet kan ik ook iets voor jou betekenen. Neem gerust contact met me op!

Filmnieuwsbrief

Al het relevante (inter)nationale filmnieuws regelmatig in je mailbox krijgen? Abonneer je dan op mijn Filmnieuwsbrief! Ruim twee jaar geleden begon ik hiermee. Inmiddels zijn er al meer dan 125 edities verschenen en heb ik een groeiende schare aan abonnees en donateurs. Wil je je ook Filmnieuwsbriefvriend noemen? Kijk dan op mijn support- en donatiepagina.


Winq

Elke maand schrijf ik voor het LHBTQ-blad Winq over nieuwe gayfilms en -festivals, en over actuele gaythema’s in de filmwereld. Hieronder enkele bijdragen, de rest vind je hier.


HP/De Tijd

Voor het opinieblad HP/De Tijd schreef ik jarenlang met een tegendraadse blik over films en ontwikkelingen in de filmwereld. Hieronder enkele bijdragen. de rest vind je hier.


Ketelhuis Podcast

Voor de podcast van het Amsterdamse filmtheater Het Ketelhuis maak ik regelmatig afleveringen over de filmactualiteit. Ook ben ik vaste gesprekspartner van Hans Beerekamp op zijn Filmzolder. Meer vind je hier. De complete reeks staat in je podcast-app of op de Ketelhuiswebsite.


NPO Radio 1 – Wat het daglicht niet verdragen kan

Op NPO Radio 1 was ik onder meer regelmatig te horen met een duistere filmtip in Wat het daglicht niet verdragen kan. Hieronder enkele bijdragen, de rest vind je hier. Al mijn overige radiobijdrages, inclusief BNR en andere NPO Radio 1 programma’s, zijn hier terug te luisteren.


Jonet

Voor de website Jonet schreef ik een aantal stukken over films of series met een Joodse invalshoek. Meer hier.


Cine

Hier een aantal stukken die ik voor de filmsite Cine schreef. Meer hier.


Alles over IFFR

Hier een selectie artikelen die ik over IFFR schreef. Meer hier.

Alles over IDFA

Hier een selectie artikelen die ik over IDFA schreef. Meer hier.