Over mij

Als freelance filmjournalist schrijf ik niet alleen al jaren over de nieuwste bioscoopreleases, ook volg ik nauwgezet de Nederlandse filmwereld. Eerst als hoofdredacteur van MovieScene, daarna als redacteur van Cine.nl. Tegenwoordig schrijf ik wekelijks een filmanalyse voor HP/De Tijd. en maandelijks voor het LHBTQ-blad Winq. Ook ben ik vaste medewerker van MovieInsiders, de langstlopende filmpodcast van Nederland. Daarnaast maak ik elke week de enige echte Filmnieuwsbrief, waar ik de opmerkelijkste zaken uit de filmwereld verzamel.

Maar mijn scope is breder dan alleen film. Zo heb ik voor 360 Magazine en Nieuws van de Vooruitgang geschreven en was ik redacteur voor de nieuwsstartup ii.nl.

Naast mijn specialisatie in film zet ik me via bestuursfuncties in de KNF (Kring van Nederlandse Filmjournalisten) en de NVJ in voor de online journalistiek met het organiseren van debatten en evenementen. Zo heb ik avonden over podcasting en journalistieke startups verzorgd.

Ik ben beschikbaar voor schrijfopdrachten, (eind)redactiewerk, het houden van inleidingen of het organiseren en moderaten van debatten. U kunt mij bereiken via mail (nvdberg@me.com) of telefoon/WhatsApp (06-46742485). Ook ben ik actief op Twitter, Facebook, Instagram en LinkedIn.