NOS op 3 Tech Podcast: de grote tech-terugblik op 2020

Op 31 december was ik virtueel te gast bij de NOS op 3 Tech Podcast om terug te blikken op het film- en streamingjaar 2020.

Omdat het de laatste dag van het jaar is, kijken we in deze podcast aan de hand van een aantal thema’s terug op 2020. 

0:00 Voor de grote Amerikaanse techbedrijven was het enerzijds een zeer succesvol jaar als je kijkt naar de groei en omzet, maar het was ook een jaar waarin ze steeds meer onder vuur kwamen te liggen van overheden.

11:14 Door de lockdown moesten we plots zoveel mogelijk vanuit huis werken. Dit was voor veel mensen even omschakelen, maar niet voor Ines van Essen. Zij werkt voor een internationaal techbedrijf en werkt al bijna 10 jaar vanuit huis. Ines geeft tips om het thuiswerken ook op de lange termijn gezond vol te houden.

21:38 En wat doe je om jezelf te vermaken terwijl je het huis niet uit kan? Er worden meer dan ooit series en films gebingewatcht. Maar de productie van nieuwe content kwam grotendeels stil te liggen en filmstudio’s weten niet wat ze met hun films aanmoeten, vertelt filmjournalist Nico van den Berg.

34:40 Ook in de wereld van games was het een spannend maar ook lastig jaar, vertelt gamejournalist Len Maessen. Er was voor gamers een hoop te genieten, maar de makers van de spellen liepen tegen de nodige uitdagingen aan. Een derde van de spellen die gepland waren voor 2020 zijn uitgesteld.

47:32 Tips en verwachting voor 2021

Gasten: Nando Kasteleijn, Ines van Essen, Nico van den Berg, Len Maessen
Presentatie: Casper Meijer

Origineel: https://www.nporadio1.nl/podcasts/nosop3techpodcast/606323-de-grote-tech-terugblik-op-2020